Καθαρισμός Προσώπου

Βαθύς δερματολογικός καθαρισμός

Ο δερματολογικός καθαρισμός είναι η πλέον κατάλληλη και απαραίτητη διαδικασία για υγιές δέρμα. Ο βαθύς καθαρισμός απαλλάσσει το δέρμα από το συσσωρευμένο σμήγμα, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι φλεγμονές, αφήνοντας το φωτεινό και καθαρό σε βάθος.

Ο βαθύς  δερματολογικός καθαρισμός βοηθάει το δέρμα να αναπνέει και συμβάλει στην καλή άμυνα της επιδερμίδας, απέναντι σε μεταβολές του οργανισμού, αλλά  και απέναντι στους περιβαλλοντολογικούς παράγοντες.

Ιδανικά θα πρέπει να πραγματοποιείται 2 φορές τον χρόνο, αλλά η συχνότητα μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες κάθε δέρματος. Ο δερματολόγος θα σας εξηγήσει πως ο καθαρισμός σε βάθος δεν αποσκοπεί μόνο σε αισθητικούς λόγους, αλλά και σε ιατρικούς, όπως π.χ στην αντιμετώπιση της ακμής. Ειδικά σε όσους ταλαιπωρούνται από ακμή, ο δερματολογικός καθαρισμός είναι απαραίτητος, καθώς συμβάλλει στην αντιμετώπιση των παραγόντων που δημιουργούν τη συγκεκριμένη δερματική πάθηση (υπερβολική έκκριση σμήγματος, λιπαρότητα).

Πώς γίνεται ο καθαρισμός

Η διαδικασία μπορεί να διαφέρει λίγο ανά περίπτωση και να εμπλουτίζεται με διαφορετικά προϊόντα, αλλά τα βασικά βήματα παραμένουν ίδια. Στο πρώτο στάδιο του καθαρισμού απομακρύνονται οι ρύποι και τα υπολείμματα του μακιγιάζ από το πρόσωπο, στη συνέχεια πραγματοποιείται peeling προσώπου, κατά το οποίο απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και αμέσως μετά, με τη βοήθεια του ατμού από το ειδικό μηχάνημα, πραγματοποιείται η διάνοιξη των πόρων με απαλές πιέσεις και πάντα με την χρήση γαντιών από την αισθητικό. Φυσικά, κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, παρέχεται αντιβακτηριδιακή προστασία στο πρόσωπο, ενώ στο τέλος εφαρμόζεται μια μάσκα προσώπου, καθώς και αντισηπτική κρέμα.

Σε αρκετές περιπτώσεις, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα διαπιστώσετε μια υπεραιμία στο πρόσωπο, η οποία συνήθως εξαφανίζεται μέσα στο επόμενο 24ωρο. Η διαδικασία του βαθέως καθαρισμού είναι απόλυτα ασφαλής διαδικασία για κάθε ηλικία και ο δερματολόγος είναι αυτός που θα επιλέξει τα κατάλληλα προϊόντα για κάθε τύπο δέρματος.

Ιδανικά, μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού μπορείτε να προσφέρετε στην επιδερμίδα σας και μια βαθιά ενυδάτωση, για ακόμα πιο λαμπερή όψη. Αυτό μπορεί να συμβεί με τη χρήση ειδικών προϊόντων ή με τη χρήση υαλουρονικού οξέος.

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected !!