Ανοσολογικό – Ορμονολογικό

Το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί έναν αξιοπιστο μηχανισμό προσαρμογής, με τον οποίο προστατεύεται ο οργανισμός από διάφορους παθογόνους μικροοργανισμούς και από άλλες ασθένειες.  Στόχος του ανοσοποιητικού συστήματος είναι να  προστατεύει τον οργανισμό από ασθένειες, εντοπίζοντας και σκοτώνοντας τα καρκινογόνα ή παθογόνα κύτταρα.

Το Ανοσολογικό Τμήμα  της LUMEDICA πραγματοποιεί ορολογικές εξετάσεις για την ανίχνευση ορολογικών δεικτών στον οργανισμό, με τη βοήθεια αναλυτών τελευταίας τεχνολογίας. Καθημερινά διενεργούνται εξετάσεις για τον έλεγχο δεικτών οστεοπόρωσης, υπέρτασης, θυρεοειδούς, επινεφριδίων, αυτοάνοσων νοσημάτων, κ.α..

Τα εργαστήριά μας με ιδιαίτερη προσοχή και αξιοπιστία εκτελούν και ορμονολογικές εξετάσεις. Ο ορμονολογικός έλεγχος αποτελεί αναντικατάστατο εργαλείο στη διερεύνηση και θεραπεία της υπογονιμότητας και περιλαμβάνει εξετάσεις, όπως: καλσιτονίνη (CT), ινσουλίνη (INS), προλακτίνη (PRL), αλδοστερόνη, παραθορμόνη (PTH), ανδροστενδιόνη (Δ4Α), αυξητική ορμόνη (GH), ωοθυλακιοτρόπος ορμόνη (FSH), προγεστερόνη (PRG), κ.α.

Επιπλέον, γίνεται προσδιορισμός παραγόντων συμπληρώματος και έλεγχος αλλεργίας, σε διάφορα αλλεργιογόνα (τροφές, ζώα κ.α.), καθώς επίσης και αιματολογικές εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου 1ου και 2ου τριμήνου κυήσεως.

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected !!