Πανοραμική οδόντων – Κεφαλομετρική

Για οδοντιατρικές απεικονίσεις το Διαγνωστικό μας Κέντρο LUMEDICA διαθέτει ψηφιακό ορθοπαντογράφο, ενσωματώνοντας νέες σύγχρονες τεχνολογίες, με τις οποίες επιτυγχάνεται κορυφαία ποιότητα απεικόνισης, με πολύ χαμηλή δόση ακτινοβολίας. Αποδίδονται με ακρίβεια οι λεπτομέρειες στις περισσότερες περιοχές των γνάθων, καθώς και οι διαστάσεις των γνάθων.

Η πανοραμική ακτινογραφία δοντιών είναι μια ακτινολογική εξέταση που αποτελεί βασικό διαγνωστικό «εργαλείο» της καθημερινής πράξης του οδοντιάτρου. Παρέχει στον οδοντίατρο συνολική ακτινογραφική εικόνα του στόματος του ασθενούς.

Με την πανοραμική ακτινογραφία δοντιών μπορούμε να πάρουμε σημαντικές πληροφορίες για κάθε ευαίσθητο και υγιές ανατομικό στοιχείο στην στοματική κοιλότητα και το ιγμόρειο. Επιπλέον μπορούν να αναγνωριστούν και παλαιότερες εργασίες που είχαν γίνει, για παράδειγμα απονευρώσεις ή ακόμα και σφραγίσματα.

Κεφαλομετρική Ψηφιακή Ακτινογραφία είναι η ψηφιακή ακτινογραφία που απεικονίζει σε ειδική πλάγια θέση το κεφάλι, ώστε να εκτιμηθούν οι αποστάσεις, η δομή και η θέση των οστών και των μαλακών μορίων του κρανίου.

Είναι το πλέον χρήσιμο εργαλείο για την ορθοδοντική, καθώς μπορεί να εκτιμηθεί το αποτέλεσμα των ορθοδοντικών θεραπειών (σιδεράκια ή νάρθηκες).

Η εξέταση διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα, κατά τα οποία ο ασθενής πρέπει να παραμείνει ακίνητος και είναι ασφαλής και ανώδυνη. Διαθέτει επίσης ειδικό πρόγραμμα με χαμηλή δόση ακτινοβολίας για παιδιά.

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected !!