Ψηφιακή Μαστογραφία

H Ψηφιακή Μαστογραφία είναι η ακτινογραφία του μαστού, που πραγματοποιείται στον μαστογράφο και αποτελεί σήμερα την πιο σημαντική εξέταση προληπτικού ελέγχου ανίχνευσης καρκίνου του μαστού.

Πρόκειται για μια απλή εξέταση, η οποία επιτρέπει την απεικόνιση της μορφολογίας και της δομής των ανατομικών στοιχείων του μαστού, συμβάλλοντας στην έγκαιρη απεικόνιση και διάγνωση παθολογικών αλλοιώσεων αυτού, είτε λόγω διαταραχής της φυσιολογικής αρχιτεκτονικής του μαστού, είτε εξαιτίας της ανάπτυξης ενός όγκου, είτε εξαιτίας ύποπτων μικροτιτανώσεων.

Η σημασία της μαστογραφίας στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι μείζονος σημασίας. Η μαστογραφία πρέπει να μπαίνει στη ζωή της γυναίκας από την ηλικία των 40 ετών, εφόσον δεν υπάρχει κάποιο οικογενειακό ιστορικό που να υπαγορεύει την έναρξη του ελέγχου από πολύ νωρίτερα. Από τα 40 και έπειτα η μαστογραφία πρέπει να γίνεται μία φορά τον χρόνο και κάποιες φορές και συχνότερα, απόφαση που θα λάβει ο γιατρός, ανάλογα με τα ευρήματα και την κατάσταση του στήθους.

Η LUMEDICA ,  ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στον ιατρικό τεχνολογικό εξοπλισμό και σε συνδυασμό με το εξειδικευμένο επιστημονικό της προσωπικό, διεξάγει Μαστογραφία υψηλής ευκρίνειας,  με ελάχιστη ακτινοβολία και συνολικό χρόνο εξέτασης περίπου 20 λεπτά.

Ο προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία έχει συμβάλλει στη μείωση της θνητότητας από τον καρκίνο του μαστού σε ποσοστό που κυμαίνεται από 30%-40% σε γυναίκες ηλικίας 40-69 ετών.

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected !!