Κρουστικά Κύματα

Tα κρουστικά κύματα (schockwave therapy) αποτελούν μια ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο θεραπείας, που μπορεί να επιλύσει διάφορα ζητήματα υγείας (στην ορθοπεδική, τη φυσικοθεραπεία, την αθλητική ιατρική κ.α) με τρόπο μη επεμβατικό.

Κατά την εκτέλεση της συγκεκριμένης φυσικοθεραπείας χρησιμοποιείται μια συσκευή με κρουστικούς υπέρηχους/κρουστικά κύματα, τα οποία αποτελούν μια νέα πετυχημένη προσέγγιση στην θεραπεία χρόνιων μυοσκελετικών παθήσεων, που δεν ανταποκρίνονται στην κλασική θεραπεία.

Τρόπος εφαρμογής

Αρχικά μια ποσότητα γέλης (gel) εφαρμόζεται με μικρή πίεση στο δέρμα της πάσχουσας περιοχής και η κεφαλή εφαρμογής των υπερήχων πιέζεται και διοχετεύει μικρά κρουστικά κύματα. Τα κρουστικά κύματα (shock waves) ενεργοποιούν τη διαδικασία αυτο-επούλωσης του οργανισμού, αυξάνοντας την αιμάτωση και τον μεταβολισμό της πάσχουσας περιοχής, δημιουργώντας στην ουσία μια εναλλακτική λύση, σε οξεία ή χρόνια προβλήματα, όπου η χειρουργική λύση φαίνεται αναπόφευκτη (ασβεστοποιος τενοντίτις υπερακανθίου, παγωμένος ωμός, περιαρθρίτιδα, εξοστώσεις μικρών αρθρώσεων των χεριών, άκανθα πτέρνης).

Το μεγάλο πλεονέκτημα της πρωτοποριακής αυτής μεθόδου είναι η γρήγορη ανακούφιση από τον πόνο, η απουσία τομών, η αναίμακτη και ανώδυνη διαδικασία, η μη χρήση φαρμάκων ή τοπικών αναισθητικών. Επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν το αίσθημα της άμεσης βελτίωσης των κινήσεων, εκεί που άλλες συντηρητικές μέθοδοι δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

 

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected !!