Διατροφή Ασθενών

Ένας κύριος λόγος εμφάνισης μεγάλου αριθμού ασθενειών σήμερα είναι οι λανθασμένες διατροφικές συνήθειες με συνέπεια την παχυσαρκία.

Καταπολεμώντας, λοιπόν, συστηματικά και με μέθοδο την παχυσαρκία, αντιμετωπίζουμε και τις ασθένειες που προκαλούνται από αυτή, με σκοπό τη βελτίωση της υγείας αλλά και της ποιότητας της ζωής μας.

Διατροφική υποστήριξη ασθενών με COVID-19: Πρόληψη & θεραπεία της δυσθρεψίας

Κατά πλειονότητα, οι ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, δηλαδή είναι ηλικιωμένοι, παχύσαρκοι, με υποκείμενα νοσήματα (υπέρταση, σάκχαρο κ.α.) ή συνδυασμός αυτών. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις παρατηρείται δυσθρεψία, αδυναμία, απουσία γεύσης, δυσφαγία λόγω του επίμονου βήχα, ναυτία, εμετός και διάρροια που προκαλούν αφυδάτωση.

Η δυσθρεψία είναι η κακή κατάσταση θρέψης που σχετίζεται τόσο με την υποθρεψία / υποσιτισμό όσο και με την παχυσαρκία, και επηρεάζει την σοβαρότητα της λοίμωξης, το ενδεχόμενο και τη διάρκεια της νοσηλείας, και τον κίνδυνο θνησιμότητας. Ως υποθρεψία ορίζεται η κατάσταση κατά την οποία υπάρχει ανεπαρκής πρόσληψη θερμίδων/ενέργειας ή/και θρεπτικών συστατικών σε σχέση με τις ανάγκες του ατόμου, όπως οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες, τα λιπαρά οξέα, τα ιχνοστοιχεία, τα μέταλλα και οι βιταμίνες.

Η διατροφική υποστήριξη των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό κρίνεται υψίστης σημασίας, με βάση την Επίσημη Διακήρυξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (ESPEN).

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected !!