Ιατρικός βελονισμός

Ο ιατρικός βελονισμός δρα αναλγητικά, ενεργοποιώντας τον ίδιο τον οργανισμό να εκκρίνει ορμόνες και άλλες αναλγητικές ουσίες,ανακουφίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο από διάφορους χρόνιους πόνους,  όπως είναι οι ημικρανίες , οι τενοντομυικές παθήσεις , οι ισχιαλγίες , οι  οστεοαρθρίτιδες  καθώς και οι παθήσεις που είναι αποτέλεσμα χρόνιας υπερκόπωσης η και άγχους , αυπνίας κ.α.

Στον ιατρικό βελονισμό, όπως και στον βελονισμό γενικότερα, χρησιμοποιούνται λεπτές βελόνες μίας χρήσης, που τοποθετούνται σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος του ασθενούς.

Πιο συγκεκριμένα, ανάλογα με το ιατρικό ιστορικό του ασθενή, την πάθηση ή τη διαταραχή που αντιμετωπίζει και τον μηχανισμό που έχει διαταραχθεί, ο ειδικός ιατρός βελονιστής θα επιλέξει τις περιοχές που θεωρούνται κατάλληλες για να τοποθετηθούν οι βελόνες.

Στόχος :

  • Αποκατάσταση της θρέψης του πάσχοντος οργάνου ή ιστού, μέσω της αποκατάστασης της φυσιολογικής ροής του αίματος.
  • Επανάκαμψη της ενεργειακής ετοιμότητας του οργανισμού, ώστε να ανταποκρίνεται στις λειτουργίες για τις οποίες έχει προγραμματιστεί.

Ο Βελονισμός έχει καθιερωθεί διεθνώς σαν ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα. Στερείται παρενεργειών και είναι εντελώς ακίνδυνος όταν εφαρμόζεται από σωστά εκπαιδευμένους ιατρούς, που αυστηρά τηρούν τους κανόνες εφαρμογής του.

Στο κέντρο μας ΑΝΑΤΑΞΙΣ , διενεργείται θεραπευτικό πρόγραμμα, με τη μέθοδο του βελονισμού, από έμπειρο ιατρό φυσίατρο, κατόπιν ραντεβού.

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected !!