Τα Διαγνωστικά μας Κέντρα κατανοώντας την αγωνία των μικρών μας φίλων διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους αιμοληψίας, με σκοπό την αίσθηση ασφάλειας και οικειότητας, καθιστώντας την όλη διαδικασία ανώδυνη και διασκεδαστική.
Επιπλέον το ιατρικό δυναμικό του εργαστηρίου μας είναι πλήρως εκπαιδευμένο σε αιμοληψίες βρεφών, νηπίων και παιδιών.
Με ειδικές «παιδιατρικές» βελόνες ελάχιστου μεγέθους ελαχιστοποιούμε τη δυσφορία και ενόχληση των μικρών μας φίλων.
Παρακάτω θα δείτε κάποιες συμβουλές ώστε το παιδί σας να νοιωσει άνετα κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας.
Εξηγείστε στα παιδιά τι πρόκειται να συμβεί. Πείτε στο παιδί σας γιατί γίνεται η εξέταση και πώς θα γίνει. Χρησιμοποιείστε λέξεις και ορολογία βασισμένη στην ηλικία του παιδιού σας . Βεβαιώστε στο παιδί σας την παρουσία σας δίπλα του καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.
Προγραμματίστε την αιμοληψία τη σωστή στιγμή. Προσπαθήστε να προγραμματίσετε την εξέταση όταν το παιδί σας δεν δείχνει σημάδια κόπωσης και είναι σε καλή διάθεση γενικότερα.
Το παιδί σας μπορεί να φάει πριν την αιμοληψία. Αυτό μπορεί να μειώσει την πιθανότητα ζαλάδας και πονοκέφαλου. Στις περιπτώσεις όμως που χρειάζεται το παιδί νηστεία είναι καλύτερα να προγραμματιστεί το τεστ τις πρώτες πρωινές ώρες και να του προσφέρετε κάποιο σνακ μετά τη δειγματοληψία.
Προσφέρετε άφθονο νερό. Αν η εξέταση δεν περιλαμβάνει περιορισμό στην κατανάλωση υγρών θα ήταν καλό να προσφέρετε άφθονο νερό. Το νερό βοηθάει στην διαδικασία αιμοληψίας. Η κατανάλωση νερού αυξάνει έντονα την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά άτομα. Η επίδραση του πόσιμου νερού βοηθά στην αιμοληψία του φλεβικού αίματος.
Φέρτε μαζί το αγαπημένο του παιχνίδι . Ο περισπασμός είναι μια τεχνική που βοηθάει κατά τη διαδικασία της αιμοληψίας, ώστε να μην φοβάται το παιδί.
Προγραμματίστε να το επιβραβεύσετε με μια μικρή ανταμοιβή κατά το πέρας της αιμοληψίας.