Μεσοθεραπεία Προσώπου & Σώματος

Η μεσοθεραπεία με εφαρμογή Dermapen είναι μια δερματολογική θεραπεία που σκοπό έχει να αυξήσει τη φυσική κολλαγονογένεση και να αναζωογονήσει το δέρμα του προσώπου. Το κολλαγόνο είναι ένα από τα βασικά συστατικά του δέρματος και ένας από τους κύριους υπευθύνους για την ελαστική υφή του. Η πάροδος των ετών σηματοδοτεί και την μείωση της παραγωγής κολλαγόνου από τον οργανισμό, γεγονός που ευθύνεται για τις πρώτες ρυτίδες και γραμμές που σχηματίζονται στο πρόσωπο.

Η διαδικασία είναι μη επεμβατική και το αποτέλεσμα χαρίζει σφριγηλότητα, λάμψη και βαθιά ενυδάτωση, ανώδυνα και με τρόπο φυσικό. Η εφαρμογή Dermapen θεωρείται κατάλληλη για τις εξής περιπτώσεις:

  • Λεπτές γραμμές και ρυτίδες
  • Ουλές τραυμάτων και ακμής
  • Ραγάδες/Πανάδες
  • Δυσχρωμίες
  • Μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση
  • Άλλες περιπτώσεις

Πώς γίνεται η θεραπεία;

Το Dermapen μοιάζει με ένα στυλό και έχει στην άκρη του λεπτές βελόνες, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν  με ακρίβεια χιλιοστού τα σημάδια ακμής, τις καφέ κηλίδες και τις ρυτίδες στο δέρμα.

Οι λεπτές βελόνες διαπερνούν το δέρμα περίπου 100 φορές το δευτερόλεπτο, σε βάθος 0,25 χιλιοστά-2.5mm, με το βάθος να ρυθμίζεται σύμφωνα με τον τύπο του δέρματος, αλλά και τις ανάγκες της εκάστοτε δερματικής βλάβης.

Η παλμική επαναλαμβανόμενη κίνηση επιτυγχάνει τη διείσδυση των δραστικών ουσιών καθώς ο αμυντικός μηχανισμός του δέρματος προσπαθεί να επουλώσει τον «τραυματισμό» με φυσική παραγωγή ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η ανάπλαση και η σύσφιξη του δέρματος καθώς και η μείωση των επιφανειακών ρυτίδων, χωρίς να επηρεάζεται το υπόλοιπο πρόσωπο. Η έκφραση παραμένει φυσική ενώ το αποτέλεσμα χαρίζει μια πιο φρέσκια και ανανεωμένη όψη.

Υπάρχουν παρενέργειες;

H θεραπεία γενικά δεν δημιουργεί παρενέργειες στο δέρμα και θεωρείται μια ασφαλής διαδικασία, παράγοντας που την κάνει δημοφιλή ανάμεσα στις θεραπείες του προσώπου. Υπάρχει η περίπτωση να αφήσει μια ελαφρά ερυθρότητα στο δέρμα που υποχωρεί πολύ άμεσα, γεγονός που θα σας επιτρέψει να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας σύντομα.

Γενικά αποτελεί μια πολύ καλή λύση για την αναζωογόνηση του προσώπου, η οποία  μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες για αναβαθμισμένο αποτέλεσμα, είναι ανώδυνη και οικονομικά προσιτή. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων εξαρτάται από την ηλικία, τον τύπο και την κατάσταση του δέρματος αλλά και τον τρόπο ζωής (έκθεση στον ήλιο, κάπνισμα κ.α).

Είναι αυτονόητο πως η διαδικασία του Dermapen στο πρόσωπο είναι εξατομικευμένη δερματολογική θεραπεία και πραγματοποιείται κατόπιν ιατρικής αξιολόγησης κάθε τύπου δέρματος και των ιδιαιτεροτήτων του.

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected !!