Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικο οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης, που παράγεται φυσιολογικά στον οργανισμό μας και συμβάλλει και στην φυσική ενυδάτωση και ανάπλαση του δέρματος, κάνοντας το δέρμα μας να είναι και να δείχνει υγιές και λαμπερό.

Η πάροδος των ετών σηματοδοτεί και την ελάττωση των επιπέδων του υαλουρονικού οξέως στον οργανισμό μας, αφήνοντας στο δέρμα  ρυτίδες και τα πρώτα σημάδια της γήρανσης. Όσον αφορά στην αισθητική ιατρική, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να αναπληρωθεί με ενέσιμα εμφυτεύματα, τα οποία έχουν μια σειρά ευεργετικών αποτελεσμάτων στο πρόσωπό αλλά και στο ντεκολτέ και στα χέρια. Πιο συγκεκριμένα το υαλουρονικό οξύ:

  • Διορθώνει τις λεπτές επιφανειακές ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα.
  • Συνδράμει στη διόρθωση των βαθειών ρινοπαρειακών πτυχών, στη διόρθωση των ρυτίδων της γωνίας του στόματος και στη διόρθωση των ρυτίδων του μετώπου και του μεσόφρυου.
  • Αυξάνει τον όγκο στα χείλια και διαμορφώνει καλύτερα το περίγραμμα.
  • Εξαλείφει τους μαύρους κύκλους.
  • Δίνει νέο όγκο στα ζυγωματικά.
  • Αναδιαμορφώνει και τονίζει το περίγραμμα του προσώπου.

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία

Η συνολική διαδικασία δεν διαρκεί πάνω από 30 λεπτά και τα αποτελέσματά της είναι άμεσα ορατά. Η έγχυση γίνεται με πολύ μικρή βελόνα, που δεν προκαλεί πόνο. Μετά το πέρας της θεραπείας, υπάρχει πιθανότητα μικρού ερεθισμού και οιδήματος στην περιοχή όπου εφαρμόστηκαν τα ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος αλλά συνήθως υποχωρούν, μέσα σε λίγες ώρες ή σε ένα 24ωρο. Η περίπτωση των χειλιών είναι λίγο διαφορετική, καθώς, λόγω της ευαισθησίας της περιοχής, το οίδημα μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Το παρατεταμένο όμως οίδημα είναι γενικά μια σπάνια περίπτωση.

Το υαλουρονικό οξύ είναι απόλυτα ασφαλές και δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις ενώ η επόμενη ημέρα θα σας βρει ανανεωμένες, με ξεκούραστη όψη. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται περίπου κάθε 12 μήνες αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, ο χρόνος επανάληψης της θεραπείας μπορεί να διαφοροποιηθεί, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας.

Υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει κάποιες τις θεραπείες υαλουρονικού οξέος;

Δεν υπάρχει μια μόνο ηλικία κατάλληλη για αυτήν τη θεραπεία. Σε γενικά πλαίσια οι νεότερες ηλικίες καταφεύγουν στο υαλουρονικό οξύ για να τονίσουν και να αναδείξουν ορισμένα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, όπως π.χ τα χείλη και τα ζυγωματικά.

Στις μεγαλύτερες ηλικίες η θεραπεία έχει ως σκοπό να αμβλύνει τα σημάδια του χρόνου και να συμβάλλει σε μια πιο νεανική και ανανεωμένη όψη.

Τέλος, ακριβώς επειδή η θεραπεία είναι πολύ δημοφιλής και διαδεδομένη θα πρέπει πάντα να ενημερώνεστε για το υαλουρονικό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και τις πιστοποιήσεις που διαθέτει, ενώ η εφαρμογή του σίγουρα πρέπει να πραγματοποιείται αποκλειστικά από έμπειρο ιατρικό προσωπικό.

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected !!