Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική είναι μια από τις πιο συχνές και δημοφιλείς επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής που χαρίζει ανανεωμένο βλέμμα και ξεκούραστη, νεανική εμφάνιση στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Ανάλογα με την επιθυμία και την ανάγκη κάθε ασθενή, μπορεί να πραγματοποιηθεί η επέμβαση μόνο στα άνω βλέφαρα ή και στα κάτω μαζί.

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να διορθώσει τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, το γνωστό πόδι της χήνας, τα πεσμένα φρύδια και τις πολύ λεπτές ρυτίδες στα βλέφαρα, κάνοντας σαφές πόσο θα ανανεωθεί η ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Οι βασικές ενδείξεις της βλεφαροπλαστικής είναι η χαλάρωση του δέρματος της κογχοβλεφαρικής περιοχής (δηλαδή η χαλάρωση και η πτώση του άνω βλεφάρου) και η λιπόπτωση (οι γνωστές «σακούλες» κάτω από τα μάτια). Αυτά τα συμπτώματα είναι απόρροια της φυσιολογικής γήρανσης, του τρόπου ζωής αλλά και της κληρονομικότητας.

Το χειρουργείο και η επόμενη ημέρα

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και, αφού γίνει η τομή, το παραπανίσιο δέρμα και ο χαλαρωμένος μυς αφαιρείται. Η τομή πρέπει να τοποθετείται  ακριβώς στη φυσική πτυχή που έχει το άνω βλέφαρο. Συνεχίζοντας, ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί ή επανατοποθετεί το παραπανίσιο λίπος και αμέσως μετά  πραγματοποιούνται πολύ λεπτά ράμματα.

Αν η επέμβαση αφορά και τα κάτω βλέφαρα, η τομή γίνεται ακριβώς κάτω και κατά μήκος των βλεφαρίδων, το παραπανίσιο λίπος αφαιρείται ή επανατοποθετείται σε κατάλληλη θέση ώστε να κάνει το βλέμμα πιο λαμπερό.

Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης θα έχετε μικρές στηρικτικές ταινίες στα βλέφαρα, αλλά αυτό δεν θα σας δημιουργήσει πρόβλημα στην όραση. Θα πρέπει να περιμένετε λίγο πρήξιμο και μελάνιασμα στην περιοχή, τα οποία όμως θα υποχωρήσουν μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Η επέμβαση είναι απλή και σύντομη και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι σας μετά από λίγες ώρες, ενώ μετά από 6-7 μέρες αφαιρούνται και τα ράμματα. Θα πρέπει να υπολογίζετε πως η πλήρης επιστροφή σας στις καθημερινές δραστηριότητες θα γίνει περίπου σε δυο εβδομάδες. Οι φακοί επαφής μπορούν να φορεθούν σε 7-14 ημέρες, τα γυαλιά οράσεως αμέσως ενώ το make up στα μάτια δεν επιτρέπεται παρά μόνο 5-10 μέρες μετά το χειρουργείο.

Οι πιθανές επιπλοκές της βλεφαροπλαστικής είναι λίγες και σχετίζονται με την καθυστέρηση επούλωσης ή και με υπερβολική αφαίρεση λίπους ή δέρματος, γι’ αυτό η επιλογή του χειρουργού είναι μια πολύ σημαντική και προσεκτική απόφαση που θα πρέπει να λάβετε.

Σε γενικές γραμμές, η  βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση που προσφέρει σημαντική βελτίωση στην έκφραση του προσώπου και μειώνει τα σημάδια της γήρανσης και της κούρασης στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Η βλεφαροπλαστική συνήθως διατηρεί τα αποτελέσματα της για πολλά χρόνια, χαρίζοντας νεανική όψη και εκφραστικότητα στο βλέμμα.

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected !!